Wednesday, September 29, 2010

Ülesanne nr. 5

Valisin analüüsimiseks Maryeli kodulehe, mis asub aadressil
http://www.hot.ee/maryel/minu%20kodukas./index.html

Maryeli kodulehel on juttu kassidest. Tean, et Maryelil on endal kass ja talle kassid väga meeldivad. Isiklikult olen rohkem koerainimene, kuid Maryelil on kodulehele valitud väga vahvad ja armsad pildid oma kassist.
Kodulehe kujundus on lihtne ning sobiv. Veebilehe kirjastiil on Times New Roman ning fondisuurus on 12. Tekst on paigutatud lehe vasakusse serva. Ka mina valisin sama fondi ning paigutuse, seega on meil Maryeliga sarnased maitsed. Taustavärv on sobitatud piltide tooniga. Tore, et Maryel on lisanud ka viited, tõelised kassisõbrad saavad hea ülevaate. Vahva on veel see, et ei olnud lihtsalt kassidest räägitud, vaid on lisatud nimekiri raamatutest, milles on juttu kassidest.
Täidetud on ka nõuded, mis meile kodulehe tegemisel esitati: kolm omavahel lingitud faili, kolm graafilist elementi ning ühine CSS-fail. Miinuseks ütleksin, et täpitähed on kuidagi sassi läinud, kuid see võib olla tingitud hoopiski minu arvutist.
Kontrollisin kodulehe standardsust validaatori abil. Kasutasin http://validator.w3.org/ validaatorit ning Maryeli koduleht seda päris edukalt ei läbinud. Kaks lehte kolmest läbisid selle edukalt, kuid ühel lehel leiti üks viga.
Kokkuvõtteks ütleksin, et Maryel on näinud palju vaeva ning leidnud toredaid pilte ning tema koduleht on väga informatiivne. Mulle, kui koerainimesele, meeldis see väga. Kuigi lehel oli 1 viga, on ta ikkagi teinud väga tubli töö!

1 comment:

  1. Nõustun teiega täielikult, Maryel on teinud ära suure töö. Ka teie analüüs on väga hea, toetav ja samas konstruktiivselt kriitiline. Tänan!

    ReplyDelete